April 2016

Donderdag 28 april maandelijkse borrel

De maandelijkse netwerkborrel staat deze keer in het teken van Videopitchtalks. Willem Wiers van WillemWerkt houdt een presentatie over dit onderwerp. Veel ondernemers onderkennen de kracht van bewegende beelden op hun website. Zelf je verhaal vertellen op de manier die het beste past bij jou en jouw bedrijf, dat is de kracht van een videopitchtalk. Maar hoe pak je dat aan en wat komt er allemaal bij kijken?

Willem geeft antwoord op deze en vele andere vragen op donderdag 28 april a.s.. Na de presentatie is er weer ruimschoots gelegenheid voor een prettig gesprek in ongedwongen sfeer. Gastvrouwen van de avond zijn: Annieta en Petra.

Aanvang 20.00 uur en einde ca. 22.00 uur. Locatie als steeds de Oude Bieb aan de Midscheeps 3. Voor deze avond vragen we een eigen bijdrage van € 3,00.

Uitnodiging PoL borrel 28 april introductie Videopitchtalk from VideoWerk.nu on Vimeo.

Nieuwsgierig? Noteer het in je agenda en kom langs!

Vorige borrels

Er is de afgelopen periode weer een aantal netwerkborrels geweest (elke laatste donderdag van de maand). Bijna allemaal met een inhoudelijke invulling met sprekers over ‘Succesvol ondernemen’, ‘Identiteitsmarketing’, ‘Geldbesparing door een goede administratie’ en een workshop ‘Beren op de weg’. En er kwam ook een avond met kampioenssnert voorbij en een ‘vrije inloop’, de netwerkborrel van 31 maart.

Opkomst
De opkomst bij de avonden is wisselend. De ene ondernemer komt regelmatig terug, een ander laat het (voorlopig) bij één bezoekje en als laatste is er een categorie die we nog niet hebben mogen ontmoeten. PoL vraagt zich af wat de verschillende beweegredenen zijn.

Tijdstip, locatie, inhoud? Binnenkort zullen de ondernemers die de afgelopen tijd een netwerkavond hebben bezocht per e-mail worden benaderd met een paar korte vragen. Maar iedereen kan nu al reageren. Graag zelfs. Deel met ons je ervaringen, verbeterpunten en suggesties. Wij als PoL kunnen deze informatie goed gebruiken bij de organisatie van komende edities. Om je nog beter van dienst te zijn. Je kunt een bericht sturen aan info@platformondernemendlewenborg.nl

Nieuwe leden

Deze maand verwelkomen we de volgende nieuwe leden bij het Platform:

Evelien StadtVanuit je bron

Marte van DijkSmarteR

Ondernemersmarkt editie 2016

NieuwbriefOndernemersmarkt2016aankondigingVoor dit jaar staat de ondernemersmarkt gepland op zaterdag 10 september van 11.00 – 16.00 uur. In tegenstelling tot vorig jaar houden we de markt niet gelijktijdig met de KunstMarkt in Lewenborg. De Werkgroep Kunst heeft besloten tot een atelierroute, een week eerder. Zo kunnen onze kramen mooi onder en tussen de bomen staan op het centraal gelegen plein tussen het winkelcentrum en Het Dok.

Organisatie onderweg
We zijn inmiddels druk bezig met de organisatie. Punt van aandacht is om een mooi aanvullend programma rond te krijgen. We hebben bovendien goed geluisterd naar de opmerkingen en aanvullingen van ondernemers die er vorig jaar bij waren. Reden om het de komende editie iets anders aan te pakken en toch veel bij het oude te laten. De basis was immers goed en die blijft. Mogelijk kunnen ook ‘ondernemende’ organisaties binnen Lewenborg en omliggende wijken een plek krijgen. Samen sterk.

Opties
De mogelijkheid om een hele of halve kraam te huren is bijvoorbeeld gebleven. Nieuw, is de keuze om alleen ruimte te reserveren voor een eigen stand, dus zonder kraam. De tarieven blijven laag, maar zijn dit jaar wel aangepast aan de veranderde omstandigheden. Onze gedachten gaan uit naar één bedrag dat meer biedt dan alleen een kraam of standplaats. Meer informatie hierover volgt snel.

Feit blijft dat Platform ondernemend Lewenborg niet verdient aan de organisatie van de markt. Natuurlijk moeten wel alle kosten (vergunning, promotiemateriaal, artiesten, etc.) gedekt kunnen worden.

En verder…
Omdat we de markt kort na de zomervakantie plannen, willen we graag in een vroegtijdig stadium zicht krijgen op het aantal deelnemers. We vragen je dan ook nu al aan te geven of je interesse hebt. De eerste deelnemers hebben zich overigens al aangemeld. Aanmelden kan via info@platformondernemendlewenborg.nl. Voor meer informatie kun je bellen met: Bram Hügel 06 – 2143 3298 of Bert Kragt 06 – 1295 3909.

Penningmeester

Vol trots meldden wij je in de vorige editie dat Monica ten Hoove-Helbig van Cijfers & Centen onze gelederen had versterkt als penningmeester. Helaas hebben wij ook weer afscheid moeten nemen van Monica. Gelukkig vanwege goede redenen: Monica heeft een paar mooie opdrachten gekregen die samen met het werk voor haar bedrijf al haar tijd opslokken. Jammer voor ons, maar fijn voor Monica!

Oproep
Welke ondernemer of ondernemende Lewenborger is handig met cijfers én wil graag betrokken worden bij de organisatie van ons Platform. Want als penningmeester denk en beslis je volwaardig mee. Ter informatie: we zijn druk bezig het Platform om te vormen tot een stichting (zie volgende kop). Ben je geïnteresseerd, maar wil je graag meer informatie? Bel dan met: Bram Hügel 06 – 2143 3298 of Bert Kragt 06 – 1295 3909 of stuur een bericht via info@platformondernemendlewenborg.nl.

PoL wordt stichting

Na lang wikken en wegen, hebben wij besloten het Platform om te vormen tot een stichting. Daarbij spelen verschillende redenen een rol, maar bovenaan staat dat Pol een blijvertje is. We hebben een plekje veroverd als ontmoetingsplaats voor de ondernemers in de wijk en we willen die rol graag voor langere tijd vastleggen. Dat geeft ‘vastigheid’, niet alleen voor ons als organisatie, maar ook voor andere organisaties die zaken met ons willen doen.

Uitgangspunt
Het Platform blijft een instelling zonder winstoogmerk: we doen de dingen zonder commercieel belang. Tegelijkertijd neemt het belang toe van een gedegen financiële huishouding. De organisatie van alle lopende of nog geplande activiteiten kost nu eenmaal geld. Als stichting is het voor ons makkelijker om toegang te krijgen tot subsidiebronnen en om sponsors, fondsen of geldgevers te benaderen. Met als uiteindelijke doel om het Platform verder te ontwikkelen tot een volwaardig wijkgebonden ondernemersnetwerk. Eén waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.

Help ons
En om met de deur in huis te vallen: draag jij Platform ondernemend Lewenborg een warm hart toe en zou je ons willen ondersteunen als sponsor of in de vorm van een subsidie of een schenking? Wij zouden dat gebaar enorm waarderen, maar we doen daar ook iets voor terug. Wat, dat doen we in gezamenlijk overleg graag uit de doeken. Neem contact op met Bram Hügel 06 – 2143 3298 of Bert Kragt 06 – 1295 3909 en informeer naar de mogelijkheden.

Open Stad

Willem Wiers is op pad geweest en vertelt: ‘Ik ben bij Mulder Loonbedrijf en bij theFactor.e op bezoek geweest. Bij beide zeer vriendelijk ontvangen en erg leuk om zo eens een kijkje te kunnen nemen in de keuken. Bij Mulder was flink uitgepakt met lekkernijen en koffie en vertier voor de kinderen in de vorm van graafmachientje spelen en trekkerrijden. Dat is wat minder makkelijk voor een internetbureau om te regelen, maar daar kreeg je dan weer een zeer uitgebreide rondleiding met een interessant verhaal. Twee totaal verschillende werelden, maar beiden ondernemers.’