Donderdag 22 december feestelijke jaarafsluiting

Gluhwein PoL borrel dec 2016Wij nodigen je van harte uit samen met de andere ondernemers het jaar feestelijk af te sluiten. Wij doen dat met een vleugje Duitse traditie, gelardeerd met Caribische hapjes. Net als vorig jaar bereidt Willem Wiers een speciale Glühwein, die bijzonder goed in de smaak viel en dat zal donderdag ook het geval zijn. Daarbij geserveerd worden warme hapjes die je aangeboden worden door Elaine Kortijn van Caribbean Fruitshakes & Snacks. We kiezen ervoor de ondernemers in alle rust de gelegenheid te bieden in een prettige sfeer met elkaar in gesprek te gaan.

Aanvang van de avond 20.00 uur. Einde ca. 22.00 uur en locatie de Oude Bieb aan de Midscheeps. Voor deze avond vragen wij een bijdrage van € 5,-.

Mis het niet, noteer het in je agenda en kom langs!

Vorige borrel

Een woord van dank aan Sanne Scheltena voor haar workshop ‘Klant Behouden’. Die was zeer informatief en er ontspon zich een mooie discussie over de verschillende manieren waarop de ondernemers met klanten omgaan. Een leerzame avond die misschien een vervolg krijgt in het nieuwe seizoen.

Nieuwe leden

Wij zijn blij de volgende nieuwe leden bij het Platform te verwelkomen:
Martin Horneman – Atelier Horneman
J.D. Maatjes – Boeken Thuis
Jan Douma – Steenboksport

Ondernemers bedankt!shakehands

Wij bedanken alle trouwe ondernemers die onze netwerkavonden hebben bezocht. Mede dankzij jouw aanwezigheid zijn de avonden plezierig verlopen en heb je eraan bijgedragen dat het Platform van waarde is voor de ondernemers in de wijk(en). Wij zien je graag terug in het nieuwe jaar!

Ondernemer uitgelicht: een terugblik

We blikken terug op de ondernemersportretten die vanaf september 2015 iedere maand de nieuwsbrief openden, op onze website te lezen waren en in De Lewenborger zijn verschenen. Op deze manier bieden wij ondernemers die onder de radar blijven van collega’s en wijkbewoners een maand lang een platform ter promotie. Het leverde de geïnterviewden doorgaans een flinke exposure op. Natuurlijk met veel dank aan Luyda Stinissen van LSfotografie voor de schitterende portretfoto’s en de tijd die zij heeft geïnvesteerd in deze reeks. Ook in het komende seizoen mag je van ons een nieuwe reeks interessante en boeiende portretten verwachten!

uitgelicht2016small

Bovenste rij vlnr: Lyuda Stinissen – LSfotografie; Nathan Uiterwaal – Klussenbedrijf Nathan Uiterwaal; Marleen Voornhout – Pedicurepraktijk Feet & Body. 2e rij: Jose Scholten – Josje Beenmode en Lingerie; Merel Thomése – Cultuureducatieve Producties; Gery van der Vinne – Gastouderopvang Lewenborg. 3e rij: Debbie Schouten – In Kern; Klaas Mulder – Mulder Loonbedrijf; Elianne Brugman-De Vries – Restylehuis Groningen. 4e rij: Cor de Vries – Praktijk voor Eerstelijnspsychologie; Dorine Zuijdwijk – iZiFeet Pedicure; Bestuur PoL: Willem Wiers, Tineke Verbeek, Bert Kragt, Bram Hügel. Niet op de foto: Marte van Dijk. Onderste rij: Elaine Kortijn – Caribbean Fruitshakes & Snacks; Jan Douma – Steenboksport

Welkom Marte van DijkMarte van Dijk

Sinds kort is Marte van Dijk toegetreden tot ons bestuur: welkom Marte! Zij neemt de financiën onder haar hoede en heeft ons gelijk blij verrast met goede ideeën voor het Platform. Helaas viel het fotomoment te vroeg en ontbreekt zij op de foto van ons bestuur.

Flexplekken in de wijk: oproep

Willem Wiers is momenteel in gesprek met verschillende partijen om te inventariseren of er voldoende draagvlak is bij de ondernemers in de wijken voor flexplekken. Er liggen nu enkele opties voor die stuk voor stuk kansrijk zijn, mits er voldoende animo is. Bij flexplekken kun je denken aan een goede werkplek, vergadermogelijkheid, betaalbare maandkosten, goed bereikbare locatie. Op dit moment hebben al drie ondernemers aangegeven graag mee te willen doen. Is een flexplek in de wijk of een goede vergaderlocatie ook voor jou een ideale oplossing? Neem dan direct contact op met Willem via info@willemwerkt.nu of bel 06 – 4842 6057. Hij kan je ook meer informatie geven over de plannen.

Plannen voor het nieuwe seizoen

nieuweplannenWe zitten niet stil. Dat kan ook niet als je ondernemer bent, maar wat levert het op? In ieder geval het volgende:
• in het nieuwe jaar gaan we werken volgens een vaste kwartaalindeling
• ieder kwartaal 1x een interessante spreker of workshop, 1x een open netwerkborrel en 1x een gecombineerd bedrijfsbezoek op locatie annex netwerkborrel
• in maart houdt Erik Boonstra van Univé een Q&A over een AOV voor ondernemers. Uitsluitend bedoeld om je wegwijs te maken over dit onderwerp en niet om ter plekke verzekeringen te verkopen. Die verzekering heb je!
• nog onder voorbehoud: betaald lidmaatschap

Wat het laatste betreft: Platform ondernemend Lewenborg is een organisatie zonder winstoogmerk. Al het werk voor het Platform gebeurt op vrijwillige basis. Financiering is afhankelijk van sponsoring of incidentele subsidies. Om in de toekomst meer voor de aangesloten ondernemers te kunnen organiseren, hebben wij een basis nodig die nu nog ontbreekt. Wij vragen je met andere woorden ons te ondersteunen bij ons werk voor jou.

Reageren?

Wil je reageren op deze nieuwsbrief of wil je graag iets met ons delen? Stuur dan een bericht naar: info@platformondernemendlewenborg.nl. Wij doen ons best je zo snel mogelijk te antwoorden. Deel je updates of oproepen met de aangesloten ondernemers op www.facebook.com/groups/ondernemendlewenborg.

kerst_nieuwjaarwensen