Februari 2016

Donderdag 25 februari maandelijkse borrel met workshop ‘Grizzly of knuffel (beren op de weg)?’

 

InkernDe workshop wordt gegeven door Debbie Schouten van In Kern. Debbie is sinds 2010 zelfstandig coach en trainer en werkt zowel met (zelfstandige) ondernemers, groepen studenten als mensen in loondienst. Een korte samenvatting van de workshop:

Je bent ondernemer geworden vanuit je hart of vanuit een noodzaak, maar je hebt bewust gekozen voor die ene dienst, dat ene product. Waarom? En betrap jij jezelf er vervolgens op dat je enthousiast wordt en dan denkt: ja maar….?

Deze workshop is een proeverij van oefeningen met betrekking tot het ‘waarom’ van je onderneming, je wensen nog ten aanzien van je onderneming en de beren die je daarin tegenkomt.

Oftewel: wat wil je (nog) graag en wat houdt je tegen?

Deze workshop gaat over de belemmeringen die je als ondernemer kunt ervaren bij de uitoefening van je beroep of bedrijf. Ze herkennen en er vervolgens succesvol mee aan de slag om ze weg te nemen. Kortom, interessant voor iedere ondernemer die het beste uit zichzelf wil halen!

De workshop duurt tot ca. 21.00 uur en daarna is er weer ruime gelegenheid voor een informeel gesprek in prettige sfeer. Aanvang 20.00 uur en einde ca. 22.00 uur. Locatie als steeds de Oude Bieb aan de Midscheeps 3. Voor deze avond vragen we een eigen bijdrage van € 3,00.

Noteer het alvast in je agenda en kom!

Vorige borrel

De presentatie van Wiedo Eringa van administratiekantoor Mediolead tijdens de laatste borrel bleek zo’n succes dat zelfs anderhalf uur niet voldoende was om alle onderwerpen te bespreken. Hij had veel tips en adviezen paraat die gretig aftrek vonden. Conclusie naar aanleiding van zijn presentatie is wel dat de meeste ondernemers hun (financiële) zaken gelukkig behoorlijk op orde hebben. Een goede zaak dus!

Oproep ‘Poas Pronk’

PauwWie vindt het leuk om donderdagavond 24 maart mee te doen aan de Poas Pronk? Oftewel op zijn paasbest. Josje Beenmode en Lingerie, en Touchez stoelmassage, organiseren samen een Poas Pronk. Zij zoeken bijvoorbeeld een nagelstyliste, een manicure of een pedicure om het team te versterken op deze avond. Of iemand die iets kan aanbieden wat bij het thema past.

Je kunt je aanmelden bij Josje info@josjemodeenlingerie.nl of bij Tineke info@touchez.nl

Locatie is de winkel van Josje Beenmode en Lingerie, Winkelcentrum Lewenborg.

Eventuele kosten en tijden volgen nog.

Oproep ideeën voor Ondernemersmarkt 2016

PoesdekarWie heeft een goed idee voor de Ondernemersmarkt? Net als afgelopen jaar wil Platform ondernemend Lewenborg een ondernemersmarkt organiseren in de wijk. Vorig jaar hebben wij dat gezamenlijk gedaan met de KunstMarkt. Dit jaar echter, wordt er geen KunstMarkt georganiseerd. De Werkgroep Kunst heeft gekozen voor een ander concept, wat overigens niets te maken heeft met onze deelname de laatste keer. Iedereen was enthousiast over de samenwerking, net als de deelnemende ondernemers! Maar omdat wij dit evenement dit jaar op eigen kracht organiseren, ligt meteen de weg open voor een andere invulling. De vraag is: welke?

Daarom vragen wij jou als ondernemer welke ideeën je hebt voor een komende editie. Dat kan variëren van eenzelfde concept als vorig jaar (maar dan kleinschalig) in de maand mei of juni tot een grootschalig evenement samen met meer organisaties, en dan in de maand september of oktober. Het zou eventueel ook een combinatie kunnen zijn van buiten en binnen. Ook ideeën voor een mogelijke andere locatie zijn van harte welkom.

Denk mee en deel je mening of idee via Facebook of stuur een e-mail. Je kunt natuurlijk ook gewoon langskomen tijdens een van de maandelijkse netwerkborrels en ons laten weten wat je gedachten zijn. Wij horen graag van je en staan open voor bruikbare suggesties!

Workshops Google – De Digitale Werkplaats

Groei is belangrijk voor je onderneming. Maar hoe realiseer je groei? En weet je hoe je het beste uit jouw onderneming kunt halen? Samen met Qredits Microfinanciering Nederland helpt Google ambitieuze ondernemers met het waarmaken van hun ambities.

De Digitale Werkplaats is er speciaal voor deze ambitieuze ondernemers. In een ochtend of middag krijg je van Google via interactieve workshops en inspirerende sprekers het juiste gereedschap voor groei.

Meer informatie en aanmelden

De Digitale Werkplaats wordt op 14 en 15 maart 2016 gehouden bij de Suikerfabriek (Energieweg 10) in Groningen. Ga voor meer informatie en het complete programma naar https://events.withgoogle.com/de-digitale-werkplaats en meld je snel aan. Deelname is gratis!

OpenStad

OpenstadOp zaterdag 19 maart a.s. wordt voor de eerste keer in Groningen een open bedrijvendag georganiseerd. Dit in navolging van Drenthe, waar dit initiatief een groot succes is gebleken. 450 bedrijven deden het afgelopen jaar mee en trokken samen meer dan 84.000 bezoekers. Of dat in Groningen ook gaat lukken is eerst nog een vraag, maar de aanmeldingen stromen binnen.

Voor wie meer wil weten of zich wil aanmelden, kijk op www.openstad050.nl voor informatie over de dag zelf. Kosten bedragen € 195,- per deelname. De organisatie stelt daar de nodige promotiemiddelen tegenover.

Misschien leuk om te weten: Mulder Loonbedrijf aan de Noorddijkerweg is één van de deelnemende bedrijven.

Pitchen

Het hele jaar door bieden wij ondernemers of starters de gelegenheid hun bedrijf of bedrijfsidee te presenteren tijdens de netwerkborrel. Een uitgebreide bedrijfspresentatie of een pitch van tien minuten: je bent van harte welkom! Een unieke gelegenheid om feedback te vragen van de andere ondernemers. Het levert je altijd waardevolle informatie op die je kunt gebruiken om je bedrijf, je diensten of je producten beter af te stemmen op de behoefte van je klanten.

Ondernemend Lewenborg op herhaling

De Facebook-groep Ondernemend Lewenborg is al enige tijd actief. Bedoeld om te adverteren, je bedrijf te promoten, jezelf te presenteren, een nieuw aanbod te doen of een oproep te plaatsen.

Hoe meer ondernemers de groep gebruiken, hoe sneller de bekendheid zal toenemen. De groep is zichtbaar voor iedere Facebook-gebruiker, maar alleen toegankelijk voor de ondernemers uit de wijken Lewenborg, Zilvermeer, Drielanden, Ruischerwaard en Ruischerbrug, Noorddijk en Noorddijkerweg.

Zoek je extra mogelijkheden om te adverteren via Facebook? Meld je dan aan bij de Facebook-groep Ondernemend Lewenborg door lid te worden van het Platform.

Meld je aan bij het Platform. Het lidmaatschap is kosteloos en niet verplichtend. Je krijgt er wel heel veel voor terug. Aanmelden kan hier.

Wat vinden wij ervan?

In aansluiting op onze vorige mening (zie nieuwsbrief van januari 2016) kun je nu op Facebook (‘Nog even en de zzp’er is verdwenen’) lezen waarom wij dit vinden. Ondertussen verscheen in de Volkskrant een goed en gedegen geschreven artikel dat dieper ingaat op het thema ‘zzp’er’ en dit in perspectief weet te plaatsen met de huidige en toekomstige situatie op de arbeidsmarkt. Voor wie het lezen wil: Volkskrant van zaterdag 23 januari, bijlage Vonk, vier pagina’s groot onder de titel ‘Wedloop naar de bodem’. Spijtig genoeg dus niet even snel te scannen.