Ondernemer onderbelicht

Deze maand geen ondernemer in het zonnetje. Excuus. Zijn ze op, de ondernemers? Nee hoor, er komen iedere dag zelfs nieuwe bij en we staan daar een volgende keer graag uitgebreid bij stil. Dan hebben wij de planning weer op orde en zien we die pollepels in de handen van…?

Vorige netwerkbijeenkomst

Omdat onze vaste netwerkavond samenviel met de grote bewonersbijeenkomst van Golvend Lewenborg, besloten wij de netwerkavond te combineren met een bezoek aan Golvend Lewenborg. Een aantal ondernemers gaf gehoor aan onze oproep en was aanwezig. Was het een geslaagde combi? Voor Golvend Lewenborg was de avond zonder meer een succes. Voor veel ondernemers was dit echter een eerste kennismaking met Golvend Lewenborg en veel gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan was er niet. Gemengde gevoelens dus, al was het een plezierige bijeenkomst.

Donderdag 2 maart bedrijfsbezoek Mulder Loonbedrijf

MulderDonderdag 2 maart gaat het Platform voor het eerst op bedrijfsbezoek. Mulder Loonbedrijf aan de Noorddijkerweg heeft de primeur en heet ons donderdagavond van harte welkom. Klaas Mulder, mededirecteur van het bedrijf, geeft een presentatie en aansluitend een rondleiding.

Wat maakt Mulder zo interessant? Loonbedrijven werken doorgaans voor de agrarische sector en doen het grondwerk voor de boeren. Mulder werkt echter o.a. voor aannemers, provincie, gemeente, Rijkswaterstaat en last but not least: onze wijk. Landschapsbeheer, werk voor het LeRoy-gebied, Parels voor de Lewen, de succesvolle kunst- en cultuurroute door Lewenborg in 2016, en meer. Mulder doet dat als een vorm van goed ‘noaberschop’, ook omdat het familiebedrijf vanouds sterke wortels heeft met deze regio. Mulder deed bijvoorbeeld ook het grondwerk voor de bouw van Lewenborg en Beijum.

Datum: donderdag 2 maart
Inloop: 19.45 uur
Aanvang: 20.00 uur
Einde: ca. 22.00 uur
Adres: Noorddijkerweg 3a
Aanmelden: graag (niet verplicht) via info@platformondernemendlewenborg.nl

De avond wordt je kosteloos aangeboden door Mulder Loonbedrijf. Na afloop van de presentatie en aansluitende rondleiding is er gelegenheid voor een borrel en een gesprek met collega-ondernemers. Het wordt een interessante avond, dus reserveer deze datum in je agenda en kom!

Vooruitblik maart en april

Op de traditionele laatste donderdag van maart krijgen wij als spreker Erik Boonstra van Univé, die ons bijpraat over een AOV voor ondernemers. Broodfonds of AOV; voor veel ondernemers is dit onderwerp een no go area. Toch kun je maar beter weten waar je het over hebt, want de risico’s zijn groot voor ondernemers zonder enige financiële back-up bij ziekte of (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. Noteer de datum alvast in je agenda.
In april organiseren wij een thema-avond rondom samenwerken voor zelfstandige ondernemers/zzp’ers. Wij zouden het zeer waarderen als je alvast wilt meedenken over de invulling van deze avond en onderwerpen of ideeën aandraagt.

Blije Business

LoGoBlijebusinessOndernemersnetwerk ‘de Blije Business’ voor de Korrewegwijk en De Hoogte, houdt dinsdag 28 februari zijn maandelijkse netwerkavond in het Floreshuis. Thema van de avond is ‘Personal Branding’. De workshop begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.00 uur, met borrel na afloop. Wel raadzaam om je tevoren even aan te melden via info@blijebusiness.nl. Kijk voor meer informatie op www.blijebusiness.nl.

Zelfstandige (m/v) zoekt partij

NRCzelfstandige-zoekt-partijOnder deze kop verscheen op 24 februari een artikel in NRC. Het gaat dieper in op de vraag waar je als zelfstandige of zzp’er het beste op kunt stemmen. Welke partij bekommert zich eigenlijk om de zelfstandige en de zzp’er? In het artikel aandacht voor het ZZP Kieskompas (ZZPKiest.nu), een website die de verschillende standpunten van de partijen naast elkaar legt. Lees hier het artikel.

Open stad 2017

Op zaterdag 18 maart vindt de tweede editie plaats van Open Stad. Het evenement, waarbij bedrijven in en rond de stad Groningen een dag lang hun deuren open zetten voor collega-ondernemers en bezoekers. Vorig jaar was Mulder Loonbedrijf een van de deelnemende bedrijven in onze regio. Dit jaar zijn dat:
Van Dijk Tuinen Groningen, gevestigd aan de Lavendelweg 23
FRANK ICT, gevestigd aan de Ulgersmaweg 2
50/50 Workcenter van het Leger des Heils, gevestigd aan de Akeleiweg 200
PCM Werkplaatsinrichting, gevestigd aan de Koningsweg 7
Sikkema Verpakking, gevestigd aan de Rijksweg 26
Kijk op www.openstad050.nl voor meer informatie.

Wil je reageren op deze nieuwsbrief of iets met ons delen? Stuur dan een bericht naar: info@platformondernemendlewenborg.nl. Wij doen ons best je zo snel mogelijk te antwoorden. Deel je updates of oproepen met de aangesloten ondernemers op www.facebook.com/groups/ondernemendlewenborg.