Januari 2016

De beste wensen voor 2016

Mag het nog? Iemand iets goeds toewensen moet eigenlijk altijd mogen. Daarom wenst het Platform iedereen een fantastisch en gezond 2016 toe! Succesvol bovendien!

Donderdag 28 januari nieuwjaarsborrel met Wiedo Eringa van Mediolead

MedioleadlogoDe eerste netwerkborrel van het nieuwe jaar staat in het teken van de administratieve kanten van het ondernemerschap. Geen populair onderwerp, maar wel o zo belangrijk voor je bedrijf. Om een goede start van het jaar te maken, hebben we Wiedo Eringa van administratiekantoor Mediolead uitgenodigd. Onderwerpen die aan bod wellicht komen: geld besparen door je administratie goed op orde te hebben. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Welke aftrekposten gelden er voor jou? Kilometerregistratie, bijvoorbeeld ook voor fiets- en OV-kilometers. Hoe zit het met afschrijving en wat komt daarvoor in aanmerking?

Slechts een greep uit de onderwerpen waar Wiedo aandacht aan zal besteden. Na afloop zal er ruime gelegenheid zijn om vragen te stellen over financiële kwesties, en natuurlijk voor een informeel gesprek in plezierige sfeer.

De avond begint als vanouds om 20.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur. Locatie als steeds de Oude Bieb aan de Midscheeps 3. Voor deze avond vragen we een eigen bijdrage van € 3,00.

Noteer het alvast in je agenda en kom!

Versterking van ons team

Eindelijk is ons team uitgebreid. Dat was hard nodig om ook in het nieuwe jaar alles rondom het Platform te kunnen organiseren zoals ons dat voor ogen staat. Wij verwelkomen Monica ten Hoove van Cijfers & Centen. Zij krijgt het financieel beheer op haar bordje, maar daar zal haar rol zich niet toe beperken. Meedenken en meebeslissen horen daar beslist ook bij. Kortom, fris bloed in de gelederen!

Bezoek raadslid

Begin deze maand ontvingen wij Koosje van Doesen, raadslid voor D66, en al vele jaren actief in de politiek. We hadden een prettig en open gesprek. Ze was zeer benieuwd naar het Platform en de manier waarop we daar uitvoering aan geven. Onder andere vanwege het sociale aspect van ons ondernemersnetwerk, een onderwerp dat haar speciale aandacht heeft. We hebben afgesproken contact met elkaar te houden. Dit lijntje houden we graag open!

Nieuwe leden

Deze maand verwelkomen we een oude bekende met een nieuw bedrijf (dat al een poosje bestaat):

Bram Hügel                        Kill Your Darlings Academy

OpenStad

OpenstadOp zaterdag 19 maart a.s. wordt voor de eerste keer in Groningen een open bedrijvendag georganiseerd. Dit in navolging van Drenthe, waar dit initiatief een groot succes is gebleken. 450 bedrijven deden het afgelopen jaar mee en trokken samen meer dan 84.000 bezoekers. Of dat in Groningen ook gaat lukken is eerst nog een vraag, maar de aanmeldingen stromen binnen.

Voor wie meer wil weten of zich wil aanmelden, kijk op www.openstad050.nl voor informatie over de dag zelf. Kosten bedragen € 195,- per deelname. De organisatie stelt daar de nodige promotiemiddelen tegenover.

Pitchen

Het hele jaar door bieden wij ondernemers of starters de gelegenheid hun bedrijf of bedrijfsidee te presenteren tijdens de netwerkborrel. Een uitgebreide bedrijfspresentatie of een pitch van tien minuten: je bent van harte welkom! Een unieke gelegenheid om feedback te vragen van de andere ondernemers. Het levert je altijd waardevolle informatie op die je kunt gebruiken om je bedrijf, je diensten of je producten beter af te stemmen op de behoefte van je klanten.

Ondernemend Lewenborg op repeat

De Facebook-groep Ondernemend Lewenborg is al enige tijd actief. Bedoeld om te adverteren, je bedrijf te promoten, jezelf te presenteren, een nieuw aanbod te doen of een oproep te plaatsen.
Hoe meer ondernemers de groep gebruiken, hoe sneller de bekendheid zal toenemen. De groep is zichtbaar voor iedere Facebook-gebruiker, maar alleen toegankelijk voor de ondernemers uit de wijken Lewenborg, Zilvermeer, Drielanden, Ruischerwaard en Ruischerbrug, Noorddijk en Noorddijkerweg.
Zoek je extra mogelijkheden om te adverteren via Facebook? Meld je dan aan bij de Facebook-groep Ondernemend Lewenborg door lid te worden van het Platform.

Meld je aan bij het Platform. Het lidmaatschap is kosteloos en niet verplichtend. Je krijgt er wel heel veel voor terug. Aanmelden kan hier.

Wat vinden wij ervan?

De oude VAR (verklaring arbeidsrelatie) gaat in 2016 verdwijnen. Ervoor in de plaats komt een soort modelovereenkomst. Hiermee voorkom je misschien makkelijker schijnconstructies tussen opdrachtgever en opdrachtnemer (zzp’ers). Maar de overeenkomst geeft ook meer administratieve rompslomp voor beide partijen zonder de garantie dat daarmee eindelijk een waterdicht contract wordt gesloten. Wij vinden dit geen verbetering.