Maart 2016

 

Donderdag 31 maart maandelijkse borrel

PlaatjeDit is je kans om eens rustig kennis te maken met mede-ondernemers, een hulpvraag uit te zetten, informatie uit te wisselen of met anderen van gedachten te wisselen over waar je tegenaan loopt als ondernemer. Om alvast een voorzet te geven: steeds meer ondernemers vertellen tijdens de borrels graag met andere ondernemers samen te willen werken. Om elkaars kennis en kunde optimaal te benutten voor bestaande projecten, maar natuurlijk ook voor toekomstige nieuwe producten of diensten. Of om je plannen en ideeën eens voor te leggen aan anderen.

Het kan allemaal, dus wees van harte welkom op donderdag 31 maart a.s.! Aanvang 20.00 uur en einde ca. 22.00 uur. Locatie als steeds de Oude Bieb aan de Midscheeps 3. Voor deze avond vragen we een eigen bijdrage van € 3,00.

Noteer het alvast in je agenda en kom!

Vorige borrel

De borrel van 25 februari was weer gezellig en leerzaam. Debbie Schouten van In Kern nam ons in vogelvlucht mee met een workshop hoe je de beren op je weg verslaat. Eerst natuurlijk de beren herkennen en dan aanpakken die grote jongens zodat je weer verder komt. Goed om hier eens aandacht voor te hebben.

Open Stad

OpenstadAls je deze nieuwsbrief ontvangt, is de eerste editie van Open Stad net voorbij. Wij zijn benieuwd naar de ervaringen van bezoekers en deelnemende bedrijven aan dit evenement. Daarom willen wij je vragen ons te laten weten hoe je deze dag hebt ervaren. Je kunt dat doen rechtstreeks via onze Facebookpagina of stuur een mail. Wij komen er dan in de volgende nieuwsbrief op terug.

Digitale Werkplaats

DigitaleWerkplaatsMonica vertelt: maandag 14 en dinsdag 15 maart werd in Groningen de Digitale Werkplaats  georganiseerd door Google in samenwerking met Qredits en met medewerking van de Gemeente Groningen. De burgemeester was dan ook zelf aanwezig tijdens de opening. De locatie was fantastisch. De oude Suikerfabriek was voor deze gelegenheid ingericht als congrescentrum met verschillende zalen. Rode draad: Hoe kun je de groeikansen op internet benutten? Van daaruit kon je workshops volgen over naamsbekendheid, zichtbaarheid en hoe je je resultaten meet. Heel erg leerzaam en daarnaast heb ik nog heel veel contacten opgedaan. Al met al een geslaagde middag!

Was je er niet bij? Geen probleem. Er is ook een online digitale werkplaats, deze vind je op g.co/onlinedigitalewerkplaats

Oproep deelnemers Ondernemersmarkt 2016

PoesdekarDe eerste editie, vorig jaar mei, was een groot succes. Veel ondernemers die toen deelnamen hebben bovendien aangegeven dit jaar er graag weer bij te willen zijn. Dat kan! Dit jaar staat de ondernemersmarkt gepland voor begin september.

We zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen, want we willen er net als vorig jaar een groot succes van maken. Daarom vragen wij jou als ondernemer je alvast aan te melden voor de komende editie. Dat kan via Facebook of stuur een e-mail. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon langskomen tijdens een van de maandelijkse netwerkborrels. Dan kunnen wij je informeren over de plannen en horen wij ook graag wat je wensen zijn.

Precieze tijden, locatie en kosten worden later bekend gemaakt. Houdt de Facebook-pagina in de gaten of lees het in de nieuwsbrief!

Wat een netwerk voor je kan doen…

Monica vertelt: Zaterdag was ik bij een bijeenkomst met budgetcoaches. Eén van die budgetcoaches werd maandag gebeld door RTV Noord voor een interview. Maar deze coach zag het niet zitten om op de radio te komen en verwees hun door naar mij. Dus ik zat maandag om 15.30 uur in de studio met Edwin Pasveer en werd geïnterviewd over kinderen leren hoe om te gaan met geld. Een mooi voorbeeld van wat een netwerk voor je kan betekenen.

Meld je aan bij het Platform. Het lidmaatschap is kosteloos en niet verplichtend. Je krijgt er wel heel veel voor terug. Aanmelden kan via www.platformondernemendlewenborg.nl/contact.

Nieuwsbrief op bestelling

BrievenbusOudAls je rechtstreeks onze digitale nieuwsbrief in je mailbox ontvangt, dan is vanzelfsprekend je e-mailadres bij ons bekend. Lees je de nieuwsbrief op onze website of via een link op LinkedIn of Facebook, dan is dat misschien niet het geval.

We bereiken steeds meer ondernemers uit Lewenborg en directe omgeving, maar helaas nog niet iedereen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld ook om pas gestarte bedrijven of bedrijven die hier onlangs naartoe zijn verhuisd. Niet altijd zijn die gegevens gemakkelijk te achterhalen.

Desondanks stijgt de oplage van onze nieuwsbrief met elke uitgave. Dat is mooi, omdat daarmee het netwerk groeit en daarmee de mogelijkheid om ons doel, het zichtbaar maken en verbinden van ondernemers binnen de wijk Lewenborg en omliggende wijken, meer gestalte te geven.

Dus krijg je onze maandelijkse nieuwsbrief nog niet rechtstreeks, laat ons dan je adresgegevens weten en sluit je aan. Breng ook medeondernemers op de hoogte van de activiteiten van Platform ondernemend Lewenborg. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier.

Loekie Brinkema

Tot slot staan we even stil bij het droevige bericht dat Loekie Brinkema onverwacht is overleden. Ook als Platform hebben wij bij verschillende gelegenheden contact met elkaar gehad. Ze was ondernemend en betrokken, maar werkte toch het liefst op de achtergrond. Voor veel organisaties in de wijk is zij op die manier onmisbaar geweest.

Wij wensen haar nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies.