Donderdag 30 maart netwerkavond in Het Dok

AOVpechDonderdag 30 maart ontvangen we Erik Boonstra van Univé, die ons bijpraat over een AOV voor ondernemers. We hebben het al eerder gezegd: Erik komt geen verzekeringen verkopen deze avond. Een AOV (of een broodfonds) is voor veel ondernemers nog steeds een no go area. Toch kun je maar beter weten waar je het over hebt, want de risico’s zijn groot voor ondernemers zonder enige financiële back-up bij ziekte of (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. Daarom hoogste tijd eens te kijken hoe het nu werkelijk zit met een AOV.

Na afloop van het officiële gedeelte is er ruimte voor een goed gesprek met de andere ondernemers aan de bar van Het Dok. Dit is voor het Platform tevens de eerste keer dat wij een avond organiseren in Het Dok. Als het goed bevalt, gaan we dat zeker vaker doen.

inloop: vanaf 19.45 uur
aanvang: 20.00 uur en einde ca. 22.00 uur
locatie: zaal Overstag in wijkcentrum Het Dok, Kajuit 4
bijdrage: € 5,- voor koffie, thee en twee consumpties aan de bar

Het wordt een mooie avond, dus reserveer deze datum in je agenda en kom!

Vorige netwerkbijeenkomst

Mulder_bij_MetusHet bedrijfsbezoek bij Mulder Loonbedrijf was een succes. Weliswaar met een klein gezelschap ondernemers, maar de kwaliteit van de avond was hoog. Mulder had de primeur het eerste bedrijf te zijn dat met een bedrijfsbezoek werd vereerd door het Platform. Klaas hield een korte presentatie over het bedrijf, waarna een rondleiding volgde. En ja, die enorme machines die Mulder onder dak heeft, hebben nu eenmaal een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Ook op vrouwen (op de foto: Toos Metus). Na de rondleiding was er ruime gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan.
Wordt vervolgd!

Vooruitblik agenda

De netwerkavond in april komt helaas te vervallen. Dit jaar vallen de meivakantie en koningsdag wat ongelukkig voor ons. Andere data in april zijn organisatorisch niet haalbaar, daarom hebben we besloten in april geen netwerkavond te organiseren.
Op maandag 22 mei zijn we van harte welkom bij Jan Douma van Steenboksport. De thema-avond rondom samenwerken voor zelfstandige ondernemers/zzp’ers verhuist naar 29 juni en we houden die bijeenkomst bij de vuurplaats. Dat is gelijk de afsluiting van het seizoen voor de vakantie.

Nieuwe leden

Wij zijn blij het volgende nieuwe lid bij het Platform te verwelkomen:
Erna Oosterhuis  –  Zerna

Open Stad 2017

OpenstadOpen Stad 2017 is weer voorbij. Op zaterdag 18 maart openden zo’n 52 bedrijven hun deuren. Vele duizenden bezoekers hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid eens een kijkje in de keuken te nemen. Uit de eerste reacties van de deelnemende bedrijven mag je opmaken dat ook deze editie een succes was. Vorig jaar ging het om 10.000 bezoekers.

Willem Wiers is tijdens de open bedrijvendag samen met Bert Kragt en Bas Kelly bij Frank (tot voor kort Experty.nl) langs geweest. Frank is bekend van de meer dan 150 -expert.nl webshops. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een -expert.nl van. Van afvalbak-expert.nl tot vulpen-expert.nl. Kijk voor een impressie op: https://www.frank.shop/nl/shops.

Willem: ‘En dat zit dus gewoon hier in de regio, aan de Ulgersmaweg. Een groot magazijn met van alles en nog wat.
De ontvangst en de gastvrijheid waren anders dan we verwachtten, maar wellicht zijn we verwend geraakt met de bezoekjes van vorig jaar bij o.a. Mulder Loonbedrijf en The Factor E. Die hadden de zaakjes destijds goed voor elkaar. Verder een interessante rondleiding door wel weer zeer vriendelijke medewerkers. Een mooi kijkje in een modern distributieproces!’

Wil je reageren op deze nieuwsbrief of iets met ons delen? Stuur dan een bericht naar: info@platformondernemendlewenborg.nl. Wij doen ons best je zo snel mogelijk te antwoorden. Deel je updates of oproepen met de aangesloten ondernemers op www.facebook.com/groups/ondernemendlewenborg.