Komende evenement: Bedrijfsbezoek Steenboksport

SteenboksportOp maandag 22 mei zijn we van harte welkom bij Jan Douma van Steenboksport. Jan geeft een presentatie van zijn bedrijf en een rondleiding. Onder voorbehoud, wil Jan ook buiten iets met ons gaan doen. We laten ons graag verrassen. Nadien is er onder het genot van een drankje ruimte voor een goed gesprek met de andere ondernemers.

Steenboksport is een webwinkel voor alle soorten uitrusting bij hardlopen, trailrunning en meer. Van schoeisel tot race-rugzakken en van drinksystemen tot kleding. Daarnaast organiseert Steenboksport clinics en trainingen rondom trailrunning en kun je je bijvoorbeeld aansluiten bij verschillende loopgroepen. Jan Douma vertelt er graag meer over!

inloop:                 vanaf 19.45 uur

aanvang:             20.00 uur en einde ca. 22.00 uur

locatie:                 Bieskemaar 2 (tussen Ballorig en Klimcentrum Bjoeks aan de Kardingerplas)

kosten:                geen

aanmelden:       graag! Via Facebook of stuur een bericht naar: info@platformondernemendlewenborg.nl

Het wordt weer een bijzondere avond, dus reserveer deze datum in je agenda en kom!

Vooruitblik agenda

Op donderdag 29 juni sluiten we het eerste deel van het seizoen af bij de vuurplaats met als gespreksonderwerp: samenwerken voor zzp’ers. Een ongebruikelijk onderwerp op een ongebruikelijke plek, maar daarom niet minder de moeite waard. Mochten de weergoden ons die avond ongunstig gezind zijn, dan wijken we uit naar een alternatieve locatie. Welke, daar komen we in de volgende nieuwsbrieven op terug.

Aanbestedingen

AanbestedingskalenderWie op de hoogte wil blijven van aanbestedingen in het algemeen, kent ongetwijfeld de Aanbestedingskalender. Daarnaast is er voor uitsluitend overheidsaanbestedingen Tenderned in het leven geroepen. Maar hoe pak je dat nou aan, zo’n aanbesteding? Heeft het zin om er heel veel werk in te steken als je maar een kleine ondernemer bent? En wat als je zzp’er bent? Misschien belangrijker nog: wie zijn eigenlijk de mensen achter zo’n aanbesteding?

Met deze en andere vragen, heb ik (Bram) mij onlangs aangemeld voor een congres georganiseerd door Inkoop Platform Groningen (IPG). Het thema van de dag: Aanbesteden050. Locatie was het Hanze Plaza aan de Protonstraat en als je eenmaal binnen bent valt er best te leven met deze locatie. Interessanter echter, is dat je daar de inkopers ontmoet (en de verkopers), de accountmanagers, die de tenders uitzetten of die voor de opdrachtgever de gesprekken voeren. Je krijgt als het ware een kijkje in de keuken van het aanbestedingencircuit en begrijpt daardoor beter hoe sommige vorken aan de steel zitten.

Het was voor mij een boeiende dag en ik heb veel mensen gesproken, altijd nuttig. Goed om te weten, is dat de mensen van het IPG sectorgericht meer congressen gaan organiseren. En het was er druk – een bomvolle zaal – wat wel iets zegt over de behoefte bij beide kanten van de tafel aan meer informatie, meer kennis en meer openheid. Voor het perspectief: de leden binnen het IPG besteden op jaarbasis gemiddeld zo’n 1,5 miljard euro aan en een flink percentage van dat bedrag wordt regionaal aanbesteed.

Mocht je geïnteresseerd zijn, kijk dan op de website van Inkoop Platform Groningen of let op berichten in de Groninger Ondernemers Courant.

Digitale Werkplaats

DigitaleWerkplaatsNet als vorig jaar organiseert Google in Groningen de Digitale Werkplaats in de Suikerfabriek (nu een hele week: 19 t/m 23 juni). Doelen: om je digitale vaardigheden te verbeteren, meer uit social media te halen. Om je bedrijf te laten groeien, je carrière verder te helpen en je persoonlijk te blijven ontwikkelen. Voor ondernemers zijn er weer allerlei workshops op 19 en 20 juni. Daar komen overigens andere onderwerpen aan bod dan vorig jaar. Maar net als vorig jaar is deelname geheel gratis, wel dien je je tevoren aan te melden.

Ik (Bert) ben wel weer geïnteresseerd. Wie van PoL nog meer? Kunnen we misschien de keuze voor een dagdeel – 4 mogelijkheden – op elkaar afstemmen en gezamenlijk het evenement bezoeken. Heb je belangstelling? Stuur dan een bericht naar info@platformondernemendlewenborg.nl of bel met 06 – 1295 3909.

Maatschappelijk ondernemen

Ben jij de meest maatschappelijk betrokken ondernemer van de gemeente Groningen? Of ken je een bedrijf dat deze eretitel verdient? Dan kun je jezelf of een ander tot uiterlijk zondag 28 mei 2017 voordragen voor de Goed Ontmoet Award 2017!

Samen met de Groningse Uitdaging organiseert Link050 op 27 juni Goed Geregeld Groningen. Daar wordt deze Award voor het eerst uitgereikt en tevens wordt die dag de Beursvloer georganiseerd waar maatschappelijke

organisaties en bedrijven elkaar ontmoeten.

Wil je reageren op deze nieuwsbrief of iets met ons delen? Stuur dan een bericht naar: info@platformondernemendlewenborg.nl. Wij doen ons best je zo snel mogelijk te antwoorden. Deel je updates of oproepen met de aangesloten ondernemers op www.facebook.com/groups/ondernemendlewenborg.