November 2015

Maandelijkse netwerkborrel 26 november in het teken van: ‘Identiteitsmarketing’

Donderdag 26 november a.s. is de derde netwerkborrel van dit seizoen. Gasten zijn Henriëtte Veenstra en Klaar Zegers. StadsoogstZij geven een workshop ‘Identiteitsmarketing’.
‘Voor veel zelfstandigen zijn het uitdagende tijden. Vooral de acquisitie staat boven aan het lijstje als grootste uitdaging. Veel ondernemers zijn zich echter onvoldoende bewust van hun invloed op een succesvol acquisitietraject. Meer inzicht in wat zij eigenlijk verkopen en wat er zich afspeelt in het hoofd van de potentiële klant is het onderwerp van de workshop Identiteitsmarketing.’

Met StadOogst, is Klaar Zegers al bijna een jaar onderweg om ondernemers en zzp’ers actief bij te staan in moeilijke tijden. En beiden zijn al vele jaren betrokken bij het groeiende ondernemersnetwerk Onderneem’t. Twee vrouwen, kortom, die een boeiend verhaal te vertellen hebben voor ondernemers en ondernemers in de dop.
Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor deze kosteloze workshop. Dat kan via Facebook of stuur een mail naar info@platformondernemendlewenborg.nl. Na afloop van de workshop is er weer volop gelegenheid vragen te stellen. En daarna is er ruim tijd voor een borrel samen met andere ondernemers in een prettige en ongedwongen sfeer!

Aanvang 20.00 uur, einde rond 22.00 uur. Locatie zoals gebruikelijk de Oude Bieb aan de Midscheeps 3. De avond wordt je kosteloos aangeboden door het Platform, maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom!

Workshop Identiteitsmarketing

De identiteit wordt belangrijker dan ooit. Waar zzp’ers traditioneel gezien geneigd zijn om zich te positioneren op basis van wat ze doen, wordt het steeds lastiger om je te zo te onderscheiden. Door ontwikkelingen van onder andere het internet zijn er velen te bereiken die exact dezelfde “dingen” doen.
Wat blijkt nu? Bedrijven gebruiken maar zelden je aanbod als argument om voor jouw bedrijf te kiezen bij het wegzetten van een opdracht. Het is namelijk veel belangrijker wie je bent en waar je voor staat. Wat het voordeel daarvan is?! Je bent de enige en dus uniek. Je bent per definitie anders dan alle anderen. In deze workshop kom je te weten hoe je dat kunt gebruiken bij het binnen halen van omzet en trek je makkelijker klanten aan omdat je je propositie beter kunt communiceren
Ook kun je tijdens deze bijeenkomst kennis maken met StadOogst. StadOogst is er voor ondernemers in Groningen. Speciaal voor die zzp’ers en ondernemers die het al enkele jaren zwaar hebben. Wij weten dat het lastig is om als ondernemer om hulp te vragen. Waarom eigenlijk? Want net zoals een auto van tijd tot tijd een APK krijgt, is dat soms ook nodig voor je business.

Vorige netwerkborrel

In de dagen en weken na de vorige borrel met Martijn van der Tuin als gast, bleef het positieve reacties regenen, waarvoor dank. Voor wie nog steeds geïnteresseerd is in het aanbod van Martijn en graag meer wil weten, neem dan contact op via martijn@reconcep.nl of kijk op www.reconcep.nl.

Snertavond in december

Alvast de vooraankondiging van een Snertavond in december. Dat het een snertavond wordt, weten we nu al zeker. snertsmallerDaarom gaan we vrolijk verder met alle voorbereidingen. Er komt een heuse vicewereldkampioen Snertkoken om voor ons een eersteklas erwtensoep te bereiden. Maar met snert alleen zou het pas een echte snertavond worden. Houd daarom de nieuwsbrief in de gaten of kijk binnenkort op Facebook voor het definitieve programma. En wees er straks snel bij, want er is slechts beperkt plaats voor wie zich wil aanmelden.

Nieuwe leden

Deze maand verwelkomen we de volgende nieuwe leden:

Pat Verschueren – Monkey Arts Atelier
Merel Thomése – Cultuureducatieve Producties
Bas Kelly – Wienos
Debbie Schouten – In Kern
Martijn van der Tuin – Reconcep

Pitchen

Het hele jaar door bieden wij ondernemers of starters de gelegenheid hun bedrijf of bedrijfsidee te presenteren tijdens de netwerkborrel. Een uitgebreide bedrijfspresentatie of een pitch van tien minuten: in beide gevallen ben je van harte welkom! En in beide gevallen kun je feedback vragen van de andere ondernemers. Het levert je altijd waardevolle informatie op die je kunt gebruiken om je bedrijf, je diensten of je producten beter aan te passen aan de behoefte van je klanten.

Ondernemend Lewenborg op herhaling

Sinds enige tijd is de Facebook-groep Ondernemend Lewenborg actief. Bedoeld om te adverteren, je bedrijf te promoten, jezelf te presenteren of een nieuw aanbod te doen.
Hoe meer ondernemers de groep gebruiken, hoe sneller de bekendheid zal toenemen. De groep is zichtbaar voor iedere Facebook-gebruiker, maar alleen toegankelijk voor de ondernemers uit de wijken Lewenborg, Zilvermeer, Drielanden, Ruischerwaard en Ruischerbrug, Noorddijk en Noorddijkerweg.

Dus zoek je extra mogelijkheden om te adverteren via Facebook? Meld je dan aan bij de Facebook-groep Ondernemend Lewenborg door lid te worden van het Platform.

Wat vinden wij ervan?

Hoe ga jij zakelijk om met Facebook? Gebruik je hiervoor een aparte pagina of accepteer je iedereen ook via je privépagina? En wanneer je dit doet via je privépagina, werk je dan ook met groepen (vrienden/zakelijk/goede vrienden)?

Wij vinden hier zeker iets van. Maar doe eerst de Pol-poll op de homepage of deel je mening op onze Facebookpagina. Wij komen hier later weer op terug!