Over ons

Een stukje historie…

Begin 2014 werd op initiatief van het opbouwwerk een uitnodiging verstuurd aan alle ondernemers in Lewenborg. Doel was de ondernemers uit de wijk met elkaar kennis te laten maken. De avond werd goed bezocht en daarom volgde al snel een tweede avond. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en hebben enkele ondernemers de organisatie van de bijeenkomsten overgenomen van het opbouwwerk. Precies zoals het ook bedoeld was.

Als logisch vervolg op die eerste bijeenkomsten hebben vier ondernemers eind 2014 Platform ondernemend Lewenborg (PoL) opgericht. Sindsdien draait het Platform geheel zelfstandig en onafhankelijk van andere organisaties en is het aanbod aan activiteiten gaandeweg uitgebreid. Maar gebleven is de bijzondere band met de plek waar het ooit begon: de Oude Bieb. En ook gebleven zijn de samenwerking en onze betrokkenheid met wat er in de Oude Bieb wordt ondernomen.

Sinds september 2017 bestaat de organisatie nog maar uit 2 personen; Bert Kragt en Willem Wiers.
En daarom zijn er ook een aantal activiteiten on hold gezet zoals de uitgebreide nieuwsbrief en de ondernemer uitgelicht.

 

Even voorstellen

Bert_Kragt

 

 

 

 

 

Bert Kragt
KragtVorm

Willem_Wiers

 

 

 

 

 

Willem Wiers
WillemWerkt

Waarom een ondernemersplatform?

Gebleven is eveneens het oorspronkelijke idee om de ondernemers in de wijk met elkaar in contact te brengen. Het is de motor achter het Platform. Maar een ondernemersnetwerk is meer dan alleen een informele ontmoetingsplaats. Daarom bieden wij je ook de mogelijkheid om jezelf en je bedrijf zakelijk te presenteren of te promoten. Bijvoorbeeld door een pitch te houden tijdens één van de maandelijkse bijeenkomsten of door je aan te melden bij de Facebook-groep.

Wij zijn zelf ondernemers en begrijpen maar al te goed dat het leven van een ondernemer soms een kwestie is van hollen of stilstaan. En dan is het goed om te weten dat er mensen in je buurt zijn bij wie je terecht kunt met pure ondernemerskwesties. Die je om raad kunt vragen, met wie je kennis kunt delen of die je wegwijs kunnen maken op vreemde bodem.

Wij organiseren het Platform op vrijwillige basis en zonder winstoogmerk. Ons motto is simpel: samen sterk! Uitgangspunt is dat de wijk Lewenborg met meer dan 400 ondernemers gewoon een goed en succesvol ondernemersnetwerk verdient. Wij doen het voorwerk, zetten dingen in gang en de deur open, maar de ondernemers in de wijk maken uiteindelijk zelf het Platform.

Meld je aan

Meld je daarom aan bij het Platform. Maak kennis met de andere ondernemers op een van de maandelijkse netwerkavonden en maak gebruik van onze Facebook-groep, website of LinkedIn- groep. Na aanmelding, ontvang je automatisch de maandelijkse nieuwsbrief en blijf je op de hoogte van nieuwe activiteiten en actuele ontwikkelingen.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de contactpagina.